pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

TURŠIJA OD MEŠANOG POVRĆA BEZ KUVANJA: Seoska zimnica naših baka - puna povrća i vitamina

TURŠIJA OD MEŠANOG POVRĆA BEZ KUVANJA: Seoska zimnica naših baka - puna povrća i vitamina

Domaćice iz godine u godinu spremaju turšiju na svoje načine, a za ovakvu pripremu mnoge nisu ni čule. Turšija od mešanog povrća bez kuvanja je seoska zimnica koju naši stari redovno prave, a samo oni i znaju kako se to sprema. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a uživaćete u povrću koje je puno vitamina. foto: Printscreen/Youtube/ Kako Mama Kaže Ovaj

VALjAĆE NAZIMU Seckani kiseli kupus u tegli BEZ KONZERVANSA priprema se za čas

VALjAĆE NAZIMU Seckani kiseli kupus u tegli BEZ KONZERVANSA priprema se za čas

Domaćice uveliko razmišljaju šta da spremaju za zimnicu, pa osim ajvara, krastavčića, paprike, ljutenice, mešane salate, jedan recept za kiseli kupus na drugačiji način može na zimu dobro da dođe. Foto: pixabay.com Recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena. Potrebni sastojci za jednu teglu: Kupus - 2 - 3 šake (sitno iseckan ili 2 glavice srednje

SECKANI KISELI KUPUS U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Zaboravljena tradicionalna zimnica koju samo naši stari danas prave

SECKANI KISELI KUPUS U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Zaboravljena tradicionalna zimnica koju samo naši stari danas prave

Domaćice uveliko razmišljaju šta da spremaju za zimnicu, pa osim ajvara, ljutenice, mešane salate, jedan recept za kiseli kupus na drugačiji način će vam dobro doći. Toliko se jednostavna sprema, a u svakom zalogaju preko zime se uživa u njemu. Seckani kiseli kupus u tegli je zaboravljena zimnica u Srbiji, a to se nekada obavezno pripremalo. Seckanje

PROVEREN RECEPT STAR 5000 GODINA UNAZAD, SRBI OBOŽAVAJU OVAKVU ZIMNICU: Kiselo povrće koje je NAJBOLJE za zimu

PROVEREN RECEPT STAR 5000 GODINA UNAZAD, SRBI OBOŽAVAJU OVAKVU ZIMNICU: Kiselo povrće koje je NAJBOLJE za zimu

Kiseljenje je jedan od najstarijih načina za čuvanje hrane, a sam proces zabeležen je prvi put u Indiji pre 4000-5000 godina. Tradicionalni istočnjački način za pripremu turšije uključuje sastojke kao što su so, ulje, čili u prahu i začini. Postoje drevni zapisi o tome koliko je ona korisna u ishrani, a Kleopatra je navodno tvrdila da kiselo povrće

ZABORAVITE RENDE I NOŽEVE! Profesionalni kuvari objasnili U ČEMU GREŠITE kada sečete kupus!

ZABORAVITE RENDE I NOŽEVE! Profesionalni kuvari objasnili U ČEMU GREŠITE kada sečete kupus!

Kupus salata je na našim trpezama jedna od najpopularnijih , i sprema se za gotovo svako slavlje. Ali, za ovaj način seckanja niste čuli. Nikolina Kovač ČAJ OD OVE BILJKE koristi za negu i JAK IMUNITET: Od sastojaka koje svaka kuća ima PRIRODNO ZATEŽE KOŽU Nikolina Kovač ČAJ OD OVE BILJKE koristi za negu i JAK IMUNITET: Od sastojaka koje svaka kuća

KARFIOL U TEGLI ZA KOJI VAM NE TREBA KONZERVANS: Zimnica baš onakva kakvu naši stari spremaju

KARFIOL U TEGLI ZA KOJI VAM NE TREBA KONZERVANS: Zimnica baš onakva kakvu naši stari spremaju

Osim svežeg karfiola koji svi volimo da jedemo, isto tako zimnica je još ukusnija. Zimi se jede kao salata, a i ide uz mnoga kuvana jela. Ovaj recept za karfiol u tegli bez konzervanska je toliko dobar da ćete ga samo po njemu i praviti. foto: Printscreen/Youtube/ Moj Kutak Sastojci: 3 kilograma karfiola , – 2, 5 litra vode, – 500 mililitra vinskog

NAŠI STARI OVU ZIMNICU SVAKE GODINE SPREMAJU ZA HLADNE DANE: Ljute papričice u tegli - nezaobilazne su u Srbiji

NAŠI STARI OVU ZIMNICU SVAKE GODINE SPREMAJU ZA HLADNE DANE: Ljute papričice u tegli - nezaobilazne su u Srbiji

Ako niste krenuli da spremate zimnicu, polako se pripremajte. Znamo da je kod nas to tradicija i svaka domaćica se trudi da je ispoštuje. Ljute papričice narod u Srbiji voli da jede , ali ovakve u tegli morate spremiti za hladne dane. foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja Recept za ljute papričice u tegli nije težak, a zimi će odlično ići uz predjela,