pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

OVO JE JEDINI ORIGINALAN RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Zbog ova DVA SASTOJKA imaju poseban ŠMEK, a glazura NE PUCA

OVO JE JEDINI ORIGINALAN RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Zbog ova DVA SASTOJKA imaju poseban ŠMEK, a glazura NE PUCA

Nitrijanske kocke, koje su poznatije pod nazivom ledene kocke, su jedan od najlepših kolača. Često se služi kada su neke proslave, a mekan i biskvit natopljen šećernim sirupom i premazan mirsinim belim filom i čokodnom glazurom s u savršna kombinacija sastojaka. Ako volite da jedete ledene kocke, predlažemo vam da isprobate ovaj osnovni recept, a vanilin

OVAKAV KOLAČ SE JEO U BIVŠOJ DRŽAVI, ALI I ŠIRE: Izgleda SKUPLJE nego što JESTE, nećete ni pomisliti da ga ODBIJETE

OVAKAV KOLAČ SE JEO U BIVŠOJ DRŽAVI, ALI I ŠIRE: Izgleda SKUPLJE nego što JESTE, nećete ni pomisliti da ga ODBIJETE

Sastojci: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, kesica praška za pecivo. Fil: 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 1,5 (375 g) margarin, 200 g šećera, 500 g napolitanki od lešnika, 200 g čokolade, 2 šlaga (za konačno filovanje torte). Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj

Ova lenja pita se topi u ustima: Recept koji prikuplja samo pohvale

Ova lenja pita se topi u ustima: Recept koji prikuplja samo pohvale

30Lenja pita je jedan klasik među desertima sa naših prostora. Ovaj kolač je favorit i za onoga ko sprema, ali i za onoga ko je tu samo da uživa u njoj. Za vas smo pripremili jedan lak recept za lenju pitu, kao iz poslastičarnice. Sastojci: 3 jajeta 2 dl jogurta (1 časa) 1 časa od 2 dl ulja 1 časa od 2 dl šecera 2 čase od 2 dl brašna 1 kesica praška

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)

OVO JE BIO OMILJENI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Niko nije mogao da mu odoli - preukusan, a i za svačiji džep (RECEPT)

Stari jugoslovenski kolači su mnogo ukusniji od "modernih" kojih je danas sve više. Oni se prave uglavnom od sastojaka koje već imate kod kuće, a takve poslastice su uvek najslađe. Takav jedan jugoslovenski je - Čupava Kata koji će vas osvojiti čim ga probate. Recept je jeftin i nije težak za pripremu. Sastojci: foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina

NEKADA TRPEZA NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVOG KOLAČA, A DANAS MALO KO ZNA ZA NJEGA: Naučite da napravite GURABIJE

NEKADA TRPEZA NIJE MOGLA DA SE ZAMISLI BEZ OVOG KOLAČA, A DANAS MALO KO ZNA ZA NJEGA: Naučite da napravite GURABIJE

U kuvarima i sveskama naših baka možete da pronađete recept za gurabije, keks kojem se posvećivala velika pažnja, jer se nekada ukrašavao ručno. Nosile su se kao poklon u goste ili su se gosti dočekivali čašicom rakije i gurabijama, a ovaj zaboravljeni slatkiš nekada je često ukrašavao svečane trpeze. Prvi recept zabeležen je u Persiji u VII veku.