pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Recept za posne košnice koje se tope u ustima

Recept za posne košnice koje se tope u ustima

Foto: Shutterstock/Madeleine Steinbach 0 komentara Posne košnice su jedan od najčešćih sitnih kolača na slavskim trpezama i u danima posta. Mogu se pripremiti unapred i dugo zadržavaju svežinu, što ih čini praktičnim i pouzdanim izborom za veća slavlja. Evo jednostavnog, proverenog recepta: Posne košnice Sastojci (za oko 30 komada): 250 g mlevenog

Najlepše cimet rolnice: Praznični kolač koji će svi obožavati, a lako se sprema

Najlepše cimet rolnice: Praznični kolač koji će svi obožavati, a lako se sprema

Cimet rolnice su praznična poslastica koja za tren ispuni dom mirisima zime i topline, a pritom se jednostavno priprema i oduševljava ukusom. Potrebni sastojci Recepti Slavsko predjelo spremno za 15 minuta: Salata sa pečurkama i prazilukom - oduševiće sve goste Posna salata spada u ona jela koja se pamte po ukusu, kremasta i blago pikantna, sa savršenim

Recept za gurabije star 50 godina: Starinska poslastica koja se topi u ustima

Recept za gurabije star 50 godina: Starinska poslastica koja se topi u ustima

Gurabije su omiljena tradicionalna poslastica, pripremljena od jednostavnih sastojaka poput brašna, masti, maslaca ili margarina, šećera i jaja, a mi vam donosimo najbolji recept, star čak 50 godina. Ovi kolači podsećaju na kekse, ali se ističu posebnim ukusom i finijom teksturom. Recepti Ferero kolač za sve ljubitelje čokolade: Posan, a neodoljivog

Posni čupavci – mekani kolač koji vole sve generacije

Posni čupavci – mekani kolač koji vole sve generacije

Foto: Shutterstock/grafvision 0 komentara Posni čupavci su jedan od onih kolača koji podjednako dobro uspevaju i bez jaja i mleka, a po ukusu nimalo ne zaostaju za klasičnom verzijom. Mekano biskvitno testo, bogat čokoladni preliv i sloj kokosa čine ih idealnom poslasticom za vreme posta, ali i za slavsku trpezu , jer mogu da se pripreme unapred i

Raspukanci praznični kolačići koji uvek uspevaju - miris praznika iz rerne

Raspukanci praznični kolačići koji uvek uspevaju - miris praznika iz rerne

Raspukanci su mekani iznutra, blago hrskavi spolja i prepoznatljivi po belim pukotinama koje ih čine posebno dekorativnim. Praktični su jer se testo može pripremiti unapred, a kolači su idealni i za posluženje i za poklon. Recepti Oblanda sa tri bogata fila: Moderna verzija čuvenog recepta - ne zna se koji je ukusniji Ovaj kolač sa tri fila je savršen

Posne palačinke – jednostavan recept koji uvek uspeva

Posne palačinke – jednostavan recept koji uvek uspeva

Foto: Shutterstock/NataliaPopova 0 komentara Posne palačinke su dokaz da i bez jaja i mleka može da se dobije mekano, elastično i ukusno testo. Prave se brzo, od osnovnih sastojaka, i jednako su pogodne za doručak, dezert ili ukusno i jednostavno posluženje tokom trajanja posta. Njihova neutralna aroma omogućava raznovrsna punjenja – od džema i oraha

Posni kolači za slavu: 5 neodoljivih recepata koji prvi nestanu sa tanjira

Posni kolači za slavu: 5 neodoljivih recepata koji prvi nestanu sa tanjira

Foto: Shutterstock/Korpar 0 komentara Kada se slava obeležava u vreme posta, izbor kolača često zadaje dilemu. Ipak, posni slatkiši mogu biti jednako bogati, ukusni i raznovrsni – baš kao i mrsni. U nastavku donosimo pet proverenih recepata za posne kolače koji su idealni za slavsku trpezu, koje prenosimo sa sajta Coolinarika . Iako nije naglašeno,