pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Posna Švarcvald torta: Čokoladna fantazija sa višnjama
Posna Švarcvald torta: Čokoladna fantazija sa višnjama

Posna Švarcvald torta: Čokoladna fantazija sa višnjama

Posna Švarcvald torta dokazuje da i bez jaja, mleka i putera možete dobiti bogatu, sočnu i čokoladnu poslasticu sa višnjama koja ne zaostaje za originalom. Švarcvald torta je klasik koji osvaja kombinacijom čokolade, višanja i lagane kreme, a dobra vest je da se lako može prilagoditi posnoj ishrani. Recepti Savršen trio za svaku slavu: Klasične torte

Posna Šeherezada torta: Kolač raskošnog izgleda i ukusa, a sprema se brzo i lako

Posna Šeherezada torta: Kolač raskošnog izgleda i ukusa, a sprema se brzo i lako

Ako vam za slavsku trpezu potrebna poslastica koja je istovremeno izdašna i jednostavna, Šehezerada je odličan izbor, a možete je napraviti i u posnoj varijanti. Šeherezada torta je popularna decenijama s razlogom. Zahvaljujući slojevima izgleda vrlo raskošno i kao da se u nju ulaže mnogo vremena, a ukrasna je na trpezi, a ukus joj je božanstven. Recepti

Recept za gurabije star 50 godina: Starinska poslastica koja se topi u ustima

Recept za gurabije star 50 godina: Starinska poslastica koja se topi u ustima

Gurabije su omiljena tradicionalna poslastica, pripremljena od jednostavnih sastojaka poput brašna, masti, maslaca ili margarina, šećera i jaja, a mi vam donosimo najbolji recept, star čak 50 godina. Ovi kolači podsećaju na kekse, ali se ističu posebnim ukusom i finijom teksturom. Recepti Ferero kolač za sve ljubitelje čokolade: Posan, a neodoljivog

Posni čupavci – mekani kolač koji vole sve generacije

Posni čupavci – mekani kolač koji vole sve generacije

Foto: Shutterstock/grafvision 0 komentara Posni čupavci su jedan od onih kolača koji podjednako dobro uspevaju i bez jaja i mleka, a po ukusu nimalo ne zaostaju za klasičnom verzijom. Mekano biskvitno testo, bogat čokoladni preliv i sloj kokosa čine ih idealnom poslasticom za vreme posta, ali i za slavsku trpezu , jer mogu da se pripreme unapred i

Raspukanci praznični kolačići koji uvek uspevaju - miris praznika iz rerne

Raspukanci praznični kolačići koji uvek uspevaju - miris praznika iz rerne

Raspukanci su mekani iznutra, blago hrskavi spolja i prepoznatljivi po belim pukotinama koje ih čine posebno dekorativnim. Praktični su jer se testo može pripremiti unapred, a kolači su idealni i za posluženje i za poklon. Recepti Oblanda sa tri bogata fila: Moderna verzija čuvenog recepta - ne zna se koji je ukusniji Ovaj kolač sa tri fila je savršen

Posne palačinke – jednostavan recept koji uvek uspeva

Posne palačinke – jednostavan recept koji uvek uspeva

Foto: Shutterstock/NataliaPopova 0 komentara Posne palačinke su dokaz da i bez jaja i mleka može da se dobije mekano, elastično i ukusno testo. Prave se brzo, od osnovnih sastojaka, i jednako su pogodne za doručak, dezert ili ukusno i jednostavno posluženje tokom trajanja posta. Njihova neutralna aroma omogućava raznovrsna punjenja – od džema i oraha

Posni kolači za slavu: 5 neodoljivih recepata koji prvi nestanu sa tanjira

Posni kolači za slavu: 5 neodoljivih recepata koji prvi nestanu sa tanjira

Foto: Shutterstock/Korpar 0 komentara Kada se slava obeležava u vreme posta, izbor kolača često zadaje dilemu. Ipak, posni slatkiši mogu biti jednako bogati, ukusni i raznovrsni – baš kao i mrsni. U nastavku donosimo pet proverenih recepata za posne kolače koji su idealni za slavsku trpezu, koje prenosimo sa sajta Coolinarika . Iako nije naglašeno,

Posni padobranci za Nikoljdan: Omiljeni kolač svih Jugoslovena, brz i sočan

Posni padobranci za Nikoljdan: Omiljeni kolač svih Jugoslovena, brz i sočan

Padobranci su omiljeni starinski kolači domaćica stare Juge za sva slavlja, a mogu se pripremiti i u posnoj varijanti. Evo jednog jednostavnog recepta za posne padobrance : Recepti Posne oblande za susamom: Ukusni kolači za Nikoljdan koji prvi nestaju sa ovala Postoji nekoliko posnih kolača koji su postali obavezni na slavskim i prazničnim trpezama,