pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Brze bejlis kuglice: Ukusni, kremasti praznični dezert bez pečenja
Brze bejlis kuglice: Ukusni, kremasti praznični dezert bez pečenja

Brze bejlis kuglice: Ukusni, kremasti praznični dezert bez pečenja

Ove bejlis kuglice su savršen izbor kada poželite nešto slatko, bogato čokoladnim ukusom i kremaste teksture. Brzo se pripremaju, jednostavne su za oblikovanje i mogu se čuvati u frižideru, što ih čini idealnim za slavlja i prazničnu atmosferu. Kombinacija čokolade, lešnika i kremastog likera stvoriće pravi užitak u svakom zalogaju. Recepti Beli medenjaci

3 vrste božićnih kolača od jedne smese: Ukusni keksići koje obožavaju sve generacije

3 vrste božićnih kolača od jedne smese: Ukusni keksići koje obožavaju sve generacije

Jedna bogata smesa pretvara se u čak tri različite vrste božićnih keksića - klasične lincere punjene džemom, mirisne medene kolačiće sa kakaom i cimetom i dekorativne lizalica kekse. Ovo je idealan izbor za sve koji žele raznovrsnu prazničnu trpezu bez previše komplikacija. Uz minimalne dodatke i malo kreativnosti, dobijate kolače koje će sve generacije

Domaće bakine poktovice: Starinski recept za praznični kolač koji traje vekovima

Domaće bakine poktovice: Starinski recept za praznični kolač koji traje vekovima

Ovi meki, hrskavi kolačići sa bogatim aromama idealni su za prazničnu trpezu, jer svojim izgledom i mirisima odmah stvaraju svečanu atmosferu. U zavisnosti od toga koji okus vam je omiljen, lako ih možete prilagoditi i oblikovati prema svom ukusu . Ove male potkovice možete dekorisati prema želji i uživati uz šolju omiljenog napitka. Recepti Spektakularan

Bez njih nema praznika: Mekani i mirisni posni medenjaci koji uvek uspevaju

Bez njih nema praznika: Mekani i mirisni posni medenjaci koji uvek uspevaju

Foto: Shutterstock/PhotoJuli86 0 komentara Medenjaci su jedni od onih tipičnih kolača koji se gotovo neizostavno vezuju za prazničnu sezonu – mirišu na zimu, okupljanje i domaću kuhinju. Vole ih gotovo svi, jer su jednostavni, savršeni uz tople  napitke i jednako dobri i čim se izvade iz rerne, ali i danima nakon toga… Ovi posni medenjaci su mekani

Kolač koji je zaludeo internet: Trebaju vam samo 4 sastojka, a sprema se za 10 minuta

Kolač koji je zaludeo internet: Trebaju vam samo 4 sastojka, a sprema se za 10 minuta

Ako vam se jede nešto slatko, a nemate ni vremena ni volje da provedete sate u kuhinji, ovaj kolač je pravo rešenje. Čokoladni kolač sa kokosom je zaludeo internet. Osim što je ukusan i sočan, domaćice će uživati što se poslastica sprema bez pečenja. Priprema traje svega deset minuta, koristi se samo četiri sastojka, a rerna vam uopšte neće trebati

Beli medenjaci po starinskom receptu: Recept koji budi uspomene na miris bakine pećnice

Beli medenjaci po starinskom receptu: Recept koji budi uspomene na miris bakine pećnice

Beli medenjaci, sa svojom mekom teksturom i mirisnim začinima, nisu samo kolači, već prava praznična tradicija. Miris meda i začina u domu podseća na magiju zimskih dana i na ljubav koja je uvek bila prisutna u bakinim kolačima. Ovaj recept će vas podsetiti na one tople, mirisne trenutke iz detinjstva i doneti savršen starinski ukus medenjaka. Recepti

Maslac ili margarin u kolačima: Šta je bolje - poslastičari otkrivaju

Maslac ili margarin u kolačima: Šta je bolje - poslastičari otkrivaju

Izbor između maslaca i margarina može značajno uticati na ukus i teksturu kolača, jer svaka od ovih masnoća daje drugačiji rezultat u pripremi slatkiša. U svetu poslastičarstva, sitnice prave veliku razliku, a izbor masnoće često odlučuje da li će kolač biti prosečan ili za pamćenje. Iako se maslac i margarin u kuhinji često koriste kao zamena jedan

Mekan i sočan kolač koji ćete obožavati: Odmah zapišite recept, očas posla dobićete slatkiš kojem ćete se vraćati

Mekan i sočan kolač koji ćete obožavati: Odmah zapišite recept, očas posla dobićete slatkiš kojem ćete se vraćati

Ono što ovaj kolač izdvaja jeste njegova mekana struktura, zahvaljujući dodatku džema i jednostavnom čokoladnom prelivu koji upija topao biskvit . Može se pripremati i u posnoj varijanti, pa je odličan izbor i tokom posta, bez odricanja od slatkih zalogaja. Završni sloj čokoladne glazure daje mu bogat ukus i čini ga idealnim za posluženje uz kafu,

SVETOGORSKI BOŽANSKI KOLAČ: Poslastica od jednostavnih sastojaka, raskošnog ukusa koji se pamti

SVETOGORSKI BOŽANSKI KOLAČ: Poslastica od jednostavnih sastojaka, raskošnog ukusa koji se pamti

Na Svetoj gori ništa se ne pravi radi raskoši, već sve sa smislom, pa i slatko ima svoje mesto. Poslastice tamo ne nastaju iz potrebe da zadive, već da posluže - kao tiha radost posle posta, kao znak gostoprimstva, kao podsetnik da se zahvalnost ne iskazuje složenošću već merom. Svetogorski „božanski kolač“ upravo je takav: od nekoliko skromnih sastojaka,