pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Najlepši slavski kolač za Aranđelovdan: Po tradiciji se ovo stavlja u testo - kruna trpeze
Najlepši slavski kolač za Aranđelovdan: Po tradiciji se ovo stavlja u testo - kruna trpeze

Najlepši slavski kolač za Aranđelovdan: Po tradiciji se ovo stavlja u testo - kruna trpeze

Predstavljamo vam proveren recept za slavski kolač koji će biti istinski ukras vaše trpeze za Aranđelovdan. Slavski kolač nije samo jelo, već simbol mira i blagostanja u domu. Ova osnova recepture omogućava pripremu mekanog i lepog testa, prilagodljivog i posnom i mrsnom meniju. Recepti Brzo i sočno pečenje za Aranđelovdan: Meso u paradajzu koje je

Posna sarma sa sojom: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše

Posna sarma sa sojom: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše

Ovaj recept nudi izdašnu i hranljivu varijantu tradicionalne sarme, u kojoj je meso zamenjeno sojom. Spoj klasičnih začina i kiselog kupusa stvara domaćinski ukus koji podseća na kafansku kuhinju, ali je istovremeno laganiji i bez mesnih prerađevina. Savršena je za vreme posta, veganski jelovnik, ili jednostavno za one koji žele zasitan, ali biljni

Ove godine Aranđelovdan se drugačije slavi: Bićete iznenađeni, a evo i zašto

Ove godine Aranđelovdan se drugačije slavi: Bićete iznenađeni, a evo i zašto

Aranđelovdan je praznik posvećen Svetom arhangelu Mihailu, vojvodi nebeskih sila i zaštitniku Crkve i vernika, ali i krsna slava velikog broja porodica u Srbiji. Međutim, mnogi domaćini imaju dilemu kakvu trpezu spremiti. Aranđelovdan se obeležava 21. novembra po novom kalendaru, odnosno 8. novembra po starom. Dan je označen crvenim slovom u crkvenom

KAKO SE PRAVI NAJBOLJI SLAVSKI KOLAČ: Vesna iz Čačka je veštinu učila u manastiru i otkriva kako jedan tajni sastojak daje poseban ukus

KAKO SE PRAVI NAJBOLJI SLAVSKI KOLAČ: Vesna iz Čačka je veštinu učila u manastiru i otkriva kako jedan tajni sastojak daje poseban ukus

Krsna slava u srpskim domovima nije samo porodični praznik, već nit koja povezuje generacije i čuva sećanje na pretke. Taj dan se ne dočekuje usputno: kuća se priprema kao da u nju dolazi najpoštovaniji gost, a svaki detalj — od sveće i tamjana do trpeze — nosi svoju priču. Među simbolima tog dana posebno mesto zauzima slavski kolač, hleb koji se mesi

Slavsko žito ide i do 1.400 dinara, a tek kolač... Šok cene u sezoni slava, domaćini će morati dobro da se otvore

Slavsko žito ide i do 1.400 dinara, a tek kolač... Šok cene u sezoni slava, domaćini će morati dobro da se otvore

Sezona slava uveliko je u toku, u petak 21. novembra je Aranđelovdan, a mnogi se pitaju kako se kreću cene slavskog kolača i žita. Prema istraživanju "Kurira", cene ovih proizvoda u većim gradovima kreću se od 700 do 1.400 dinara po porciji za kilogram slavskog žita , dok se cene kolača kreću između 750 i 2.000 dinara. I slavski kolač i žito nose duboku