pritisnite Enter »
placeholder
placeholder

Recept za starinski bosanski pilav: Izdašan ručak koji će cela porodica obožavati
Recept za starinski bosanski pilav: Izdašan ručak koji će cela porodica obožavati

Recept za starinski bosanski pilav: Izdašan ručak koji će cela porodica obožavati

Bosanski pilav je jelo koje se pravi od pirinča i mesa, a poznat je po tome što se sve zajedno kuva, pa potom kratko zapeče u rerni. Vrstu mesa možete birati po želji, mada je najčešće u upotrebi piletina. Ovo tradicionalno jelo potiče iz kuhinja Istoka, a u našim krajevima se odomaćilo kroz bosansku varijantu koju vam donosimo u nastavku. Recepti

"Oženi me" piletina: Recept koji je spojio više parova od matičara - ukus obara sa nogu

"Oženi me" piletina: Recept koji je spojio više parova od matičara - ukus obara sa nogu

Recept, poznat kao "Marry Me Chicken" ili "Oženi me" piletina, odličan je za brze večere koje i dalje izgledaju i mirišu raskošno. Savršeno se slaže sa kuvanim povrćem, pire krompirom, testeninom, pirinčem ili kus-kusom, a dobro podnosi i podgrevanje, pa je odličan i za ručak sutradan. Recepti Domaća posna pašteta: Toliko dobra da nestaje u sekundi

Najbolji recept za posnu boraniju: Zasitno jelo koje čini čuda za vaša creva

Najbolji recept za posnu boraniju: Zasitno jelo koje čini čuda za vaša creva

Ovaj fantastičan i hranljiv ručak je idealan za dane posta, jer se lako vari i prijatan je za creva. Priprema je brza, a ukus izuzetno privlačan. Božićni post uveliko traje, a ukoliko se željni čorbastog jela, onda je posna boranija pravi izbor. Osim božanstvenog ukusa, dodatan plus je laka i brza priprema. Recepti Najbolji posni ručak na kašiku: Bakina

SRPSKA BAKA OTKRILA ČAROBNI SASTOJAK ZA PUNJENE PAPRIKE! Posle njega zaboravićete na meso

SRPSKA BAKA OTKRILA ČAROBNI SASTOJAK ZA PUNJENE PAPRIKE! Posle njega zaboravićete na meso

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za posne punjene paprike za pamćenje! Tajna ovog jela krije se u punjenju koje je toliko zasitno i bogato da ćete zaboraviti na meso. Sastojci 1 / 3 Foto: Privatna arhiva 1 glavica crnoga luka 1 šargarepa rendana 2 kašike opranog pirinča, 2 kašikesojinih mrvica natopljenih u toploj vodi, 3 čena belog luka na listiće,

Posna kuvana, čorbasta boranija: Bakin recept prste da poližete, sprema se brzo i lako

Posna kuvana, čorbasta boranija: Bakin recept prste da poližete, sprema se brzo i lako

Fantastičan, lagan i hranljiv ručak , idealan za dane posta i savršen za laku probavu i laka creva! Priprema je brza, a ukus neodoljiv . Sastojci Boranija (sveža ili smrznuta), jedan crni luk, jedna mala šargarepa, jedan manji krompir, jedna kašika ajvara, jedan lovorov list, ulje, začini (so, biber, suvi začin), aleva paprika (za boju, ako želite)

Suve punjene paprike: Savršeno posno, a domaće jelo - spremne brže od običnih

Suve punjene paprike: Savršeno posno, a domaće jelo - spremne brže od običnih

Tradicionalne suve paprike punjene laganim filom od povrća i pirinča, upotpuniće svaku posnu trpezu. Ovaj specijalitet unosi toplinu domaće kuhinje i prepoznatljiv miris praznika. Recepti Posni bolonjez sos koji obara sa nogu: Niko ne veruje da je bez mesa - 2 recepta koja se prave začas Posni bolonjeze sos koji se može napraviti od sojinih ljuspica

Posni ručak za 300 dinara: Rižoto sa pečurkama osvaja ukusom, a gotov za 30 minuta

Posni ručak za 300 dinara: Rižoto sa pečurkama osvaja ukusom, a gotov za 30 minuta

Bilo da postite ili jednostavno volite laganija jela, ovaj posni rižoto biće sjajan izbor za toplu, domaću trpezu. Tokom Božićnog posta , koji je trenutno u toku, mnogi tragaju za receptima koja su brza za pripremu i ukusom i hranljivošću mogu da "imitiraju" jela od mesa, a rižoto s pečurkama je fantastična alternativa. Recepti Ne kuva se svaki pirinač