Zdravlje
POGLEDA DOLE I ODMAH PITA PACIJENTKINJU OVO! Srpski ginekolog oštro reaguje na problem - ŽENE MISLE DA JE NORMALNO
Iako se o ženskom zdravlju danas govori više nego ikada, pojedine teme i dalje ostaju duboko zakopane ispod slojeva srama, nelagode i pogrešnih uverenja. Intimni odnosi, bol tokom seksa, suvoća vagine i promene koje nastaju posle porođaja ili u menopauzi i dalje su tabu, naročito na Balkanu, gde se od žene često očekuje da „istrpi“ i ćuti. Upravo protiv
4 stvari koji rade onkolozi svaki dan da bi smanjili šanse od raka! Jedna je presudna, a tu Srbi najviše greše
Iako je veliki broj karcinoma posledica faktora na koje ne možemo da utičemo, procenjuje se da je čak 42 odsto novih slučajeva potencijalno moguće sprečiti. Ono što je posebno važno jeste da navike koje smanjuju rizik od raka istovremeno unapređuju i opšte zdravlje. Brojna istraživanja dovode u vezu ultra prerađenu hranu sa povećanim rizikom od razvoja
Lekar dao važno upozorenje: Nikako ne radite ovo ako vas boli želudac, godinama smo ovo pogrešno radili baš svi
Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić je upozorio i na sodu bikarbonu koju ljudi piju na svoju ruku. „Stari je trik, pojedete pa vam nešto ne odgovara, pa uzmete pilulu protiv kiseline. Ako vam bude bolje posle 45 minuta, to je kiselina. Kakva soda bikarbona , čoveče?! Ona neutralizuje kiselinu na pola sata, i gotovo je dejstvo, nema ga . Moraju
Drvena ili plastična daska za sečenje? Budite veoma pažljivi, evo šta stručnjaci kažu koju je bolje koristiti
Plastika ili drvo ? Evo šta treba da znate o kuhinjskim daskama za sečenje I drvena i plastična daska za sečenje u kuhinji imaju i mane i prednosti. Stručnjaci se često ne slažu u pogledu toga koju je bolje odabrati, evo koji kriterijumi se uzimaju u obzir. Kad dođe vreme da se seckaju povrće ili meso , koju dasku u kuhinji radije koristite — drvenu
CRNA LISTA NAMIRNICA SRPSKE PROFESORKE! Štetni za srce i povećavaju RIZIK OD RAKA - ne bi ih JELA NI ZA ŽIVU GLAVU
S obzirom na to da su sve više u porastu trendovi zdrave ishrane, stručnjakinja za ishranu Svetlana Stanišić otkrila je šta je to što nikada ne bi pojela i zašto. "Za mene su na crnoj listi čips i pomfrit . Zato što se prave u fritezi u kojoj se ulje nikada ne menja", rekla je profesorka i dodala: foto: Christian Draghici / Alamy / Profimedia "Dakle,
SRBI GA TAMANE SKORO SVAKI DAN, A PRAVI PAKAO PO ZDRAVLJE! Od 100 NAMIRNICA ova je NAJNEZDRAVIJA - UNIŠTAVA NAS!
Zdrava ishrana nije samo trend o kom slušamo sve češće poslednjih godina već je put u dugovečan i kvalitetan život. I domaći i svetski stručnjaci zato redovno daju savete o onome što bi trebalo da jedemo i pijemo. Među tim savetima se izdvaja lista 100 zvanično najnezdravijih namirnica na planeti, koju je objavio portal EatThis. Čips je prepoznat kao












